Ankara fonksiyonel tıp
Ankara da kardiyoloji kliniğimde fonksiyonel tıp tedavi uygulamaları yapmaktayım
Fonksiyonel tıp nedir?
Fonksiyonel tıp, hastalıklara sebep olan en kök nedeni bularak bunun tedavisine odaklanan bir modern tıp yaklaşımıdır. Genelde hastalıklar için bu kök neden ya moleküler düzeyde bir eksiklik ya da vücutta bir çok bozukluğun ana mekanizması olan genel vücut iltihabıdır. Fonksiyonel tıp hastalıklara, organ düzeyinden ziyade sistem olarak bakar. odaklanılan sistemdeki bozukluğu düzeltmeye çalışır. Fonksiyonel tıp alanının daha çok ilgilendiği sistemler; kardiyovasküler sistem, hormonal sistem, bağışıklık sistemi, sindirim-boşaltım sistemi, enerji-mitekondri sistemi, kas-iskelet sistemi, rusal ve mental sistem olarak sıralanabilir. hastalığa neden olan bozukluğu Her sistemin içinde birçok organ yer almaktadır. Yapılan incelemeler rutin testlerden çok daha derin, hatta hücre düzeyini aydınlatacak detaylıdır.

Fonksiyonel tıp değerlendirmesi nasıl yapılır?
fonksiyonel tıp uygulamasının yapılabilmesi için hastaların yaşamları ayrıntılı olarak öğrenilmeye çalışılır. Görüşme öncesinde yaşam tarzlarını, beslenme alışkanlıklarını uyku-uyanıklık saatlerini anlamaya yönelik bir anket doldurması istenir. Muayene esnasında da yaşamları ile ilgili geri kalan bütün ayrıntılı veriler toparlanır. Hastalardan ayrıntılı anamnez alınır. gerekli görünen ayrıntılı bir laboratuvar incelemesi yapılarak tedavide izlenecek yol planlanır.

Fonksiyonel tıp yaklaşımı ile hangi hastalıkların tedavisi yapılabilir?
Fonksiyonel tıp bütünsel bir yaklaşımla tedaviyi yönetir. Bu nedenle pek çok hastalığın tedavisinde fonksiyonel tıp yöntemleri kullanılabilir. Özellikle ben ankara da kardiyoloji uzmanı olarak; kalp damar hastalıklarının, hipertansiyonun, yüksek kolesterolün, kronik yorgunluk sendromunun tedavisinde fonksiyonel tıp uygulamalarından yararlanıyorum. Fonksiyonel tıp çoğu zaman hastalığın mevcut ilaç tedavisini devam ettirmekle beraber ek tedavi önerileri ile iyileşme sürecini hızlandırır, varsa hastalığın ataklarını azaltır ve hastanın kendisini daha iyi hissetmesini sağlar